Ik kijk net als veel andere Ziggoklanten vaak televisie via de Ziggo-app.

Huib Sensen

ipad tv groot 1 2
In het kleine venstertje is 15 seconden vooruit spoelen mogelijk.
In het normale  schermformaat is die optie grijs en niet bruikbaar

Ik kijk net als veel andere Ziggoklanten vaak televisie via de Ziggo-app. In ons geval kijken we beiden vaak op de iPad. Wij maken veel gebruik van het terugkijken van diverse programma’s op de momenten dat het ons uitkomt. Hierbij zijn veel programma’s niet vooruit te spoelen en al zeker de reclames niet. De commerciële zenders maken het meest gebruik van deze restrictie, en begrijpelijk… 

Mijn tip, aangezien het rechts tikken op het scherm (= 15 seconden vooruit) in het grote van het tv-programma het veld van de Ziggoapp. Dit doe je door het icoontje rechts bovenin, als je in het veld tikt, te activeren. In dit kleine tv-schermpje dat nu ontstaat, heb je wél de mogelijkheid om met het tikken op het scherm in stapjes vooruit te spoelen. Hierdoor passeer je alle passages die je niet wilt zien en natuurlijk de reclames. Hierna kun je het venster weer vergroten en verder kijken. 

Of dit ook lukt op andere tablets of apps van andere providers, kan ik helaas niet testen. Hier in huis is het nu echter dagelijks gebruik en erg handig.