In PC-Active 319 beschreef Ger van Wagensveld als Lezerstip een grappig verborgen spel in Microsoft Edge: ‘Laten we surfen’. Hier vind je het menu en de uitgebreide spelinstructies.

Edge surfen 1

Vanaf build 83.0.478.37 kunnen gebruikers nu een game met een surfthema spelen in de nieuwe Microsoft Edge-browser. De game, die sinds eind februari beschikbaar is voor Insiders, is nu beschikbaar voor iedereen om het te spelen in de nieuwste stabiele release van Edge.

Geïnspireerd door het klassieke Windows-spel SkiFree daagt het surfspel spelers uit om door het water te surfen terwijl ze eilanden, medesurfers en andere obstakels moeten vermijden. Kijk uit voor de kraken (Octopus)!
Spelers kunnen ook harten verzamelen om hun leven te verlengen, en een boosts geven voor snelheid. Surf zo ver mogelijk in een eindeloze oceaan, concurreer voor de kortste tijd of zigzag door zoveel mogelijk poorten op een rij als je kan.

Met drie verschillende spelmodi hebben spelers verschillende manieren om de tijd te doden.

Edge surf 1Om te surfen, navigeer je eenvoudig naar edge://surf in de adresbalk.

Laten we surfen: eindeloze modus
Surf zo ver als je kunt terwijl je obstakels en de kraken (De Octopus) vermijdt.
Je kunt van modus wisselen via het menu Spelinstellingen. (De driestreepjes rechtsboven).

Tijdritmodus
Bereik het einde van de Surfcursus zo snel als je kunt! Verzamel munten om je te helpen een nog kortere tijd te bereiken. De route is altijd hetzelfde – en kan je de kortst mogelijke route vinden?

Zigzag-mode (Gamemodus)
Surf door zoveel mogelijk poorten op een rij! Je streak wordt gereset als je een poort mist, maar je kunt blijven spelen totdat je leven op is (drie Hartjes).

Edge surf 2Spelen met toetsenbord, muis, aanraking of gamepad
Speel op je eigen manier met ondersteuning voor muis, gamepads en met het toetsenbord: pijltjes en de WASD-toetsen. Het spel ondersteunt ook gamepad haptische feedback (rumble) voor een meer meeslepende ervaring. Instructies voor het spelen, inclusief de bedieningselementen voor elke invoermethode, zijn te vinden in het instellingenmenu van het spel.

Persoonlijke hoge scores
Elke spelmodus houdt een record bij van je hoogste score en je ziet een melding elke keer dat je een nieuw record instelt. Je kunt je statistieken ook resetten in het menu met spelinstellingen.

Hoge zichtbaarheidsmodus
De hoge zichtbaarheidsmodus (toegankelijk via het menu met spelinstellingen) markeert de hit-boxen rond objecten, waardoor het gemakkelijker wordt om obstakels in het water te identificeren en te vermijden.

Modus met lagere snelheid
Voor gebruikers die de voorkeur geven aan een meer ontspannen tempo of extra tijd nodig hebben om die surfbewegingen uit te voeren, kunnen ze de nieuwe modus met verminderde snelheid (toegankelijk via het menu met spelinstellingen) inschakelen om de snelheid van het spel te vertragen.

Edge surf 3En nog veel meer!
De uiteindelijke release van edge://surf heeft een aantal wijzigingen, die rechtstreeks van gebruikers van de Easter Egg-versie komen, waaronder een verbeterde gebruikerservaring, tal van gameplay-verbeteringen (zoals slimmere vijandelijke logica) en nog veel meer. Wie weet? Er kunnen zelfs een paar geheimen zijn om gevonden te worden. Nogmaals bedankt aan onze ongelooflijke gemeenschap die dit mogelijk heeft gemaakt. Veel surfplezier!