Ook in coronatijd komen er veel ongewenste e-mailtjes binnen. Met deze tip kun je ongewenste e-mail automatisch in het Postvak Verwijderde items laten verdwijnen.

Tonny de Hooge

Je hebt er niet om gevraagd, maar toch krijg je ze. Vaak van hetzelfde domein, maar dan net een andere tekst voor het @. Het is een blijvende bron van irritatie, maar je kunt er wel iets aan doen. Reageer nóóit op een ongewenste e-mail en reageer óók niet op iets in de e-mail, dat erop lijkt dat je jezelf kunt laten verwijderen van de maillist. Doe je dit wel, kun je rekenen op nog meer e-mails. Je kunt ongewenste e-mail van specifieke domeinen automatisch in het Postvak Verwijderde items laten verdwijnen.
Spam verwijderen 11. Klik met de rechtermuisknop op de afzender, in dit geval “Het Netbeheer <anonymousfox- ncxq4@ncp.co.za>;” en klik op Kopieer.

Spam verwijderen 2

2. Nu gaan we dit e-mailadres gebruiken in de instellingen voor Ongewenste e-email, zonder alle tekst vóór het apenstaartje. Klik het bericht aan met de rechtermuisknop, selecteer Ongewenste e-mail en vervolgens op Opties voor ongewenste e-mail… 

3. Klik op het tabblad Geblokkeerde afzenders en daarna op de knop Toevoegen.

Spam verwijderen 3.jpg

4. Plak nu het eerder kopieerde e-mailadres in het kader Adres of domein toevoegen

5. Verwijder alle tekst voor de @ en plaats (voor de zekerheid) vóór het apenstaartje een asterisk (*). Verwijder ook het >-teken aan het einde van het e-mailadres. Klik vervolgens op OK en nogmaals op OK. Alle e-mails met dat domein, verdwijnen nu automatisch uit je Postvak in naar de prullenbak!