Na het installeren van Windows 10 update 20H2 kun je in het programma Tips leuke dingen leren over Windows en Office 365.

Wouter van Til


Controleer eerst of je de 20H2-update hebt. Dit kun je controleren door in het zoekvak naast Start Geschiedenis van updates weergeven in te tikken. Je kunt ook Systeeminformatie intikken in het zoekvenster en dan in het rechtervenster bij Versie kijken. Heb je de laatste Windows-versie nog niet, ga dan naar https://www.microsoft.com/nl-nl/softwaredownload/ windows10 en klik op Update nu.
Screenshot Windows 20H2 tip 2Start Tips op via Start door naar beneden te scrollen of door ‘Tips’ in te tikken in het zoekvenster. Klik bijvoorbeeld op de eerste tegel met het hartje Wat is er nieuw, om de laatste functies te onderzoeken die Microsoft in deze Windows-versie heeft gebouwd. Ik vond zelf de negende tip erg leuk: Leuke activiteiten voor u en uw kinderen. Klik op de button Door sjablonen voor gezinsactiviteiten bladeren. Je kunt ook meteen gaan naar https://templates.office.com/ en-us/collection-family-activities?wt.mc_id=tocfamily- activity-edufamsurge 

Ik licht er twee toe, als eerste De bladwijzers voor in boeken. Zoek de tegel Bookmark maker (Word), klik op Download en kies Openen met Word. Klik vervolgens op Bewerken inschakelen. Je ziet dan vier bladwijzers die je nog kunt wijzigen met Word en volgens kunt printen op wat dikker papier. 
Ten tweede: Verven op nummers. Zoek de tegel met Abstracts paint by numbers (Powerpoint), klik op Download en kies Openen met PowerPoint.  Druk vervolgens weer op Bewerken inschakelen. Je ziet nu verschillende PowerPoint-dia’s: één met het resultaat en een exemplaar dat nog moet worden ingekleurd. Dat laatste kun je printen in kleur, bovenin de pagina staat met welke kleuren je moet inkleuren.