Onlangs was ik bezig om mijn smartphone te voorzien van LineageOS. Dit vereist het gebruik van Android ADB en dus ook het nodige command-line werk in Windows.

Robert Postma

Postma 1 2Onlangs was ik bezig om mijn smartphone te voorzien van LineageOS. Dit vereist het gebruik van Android ADB en dus ook het nodige command-line werk in Windows. Dit houdt in dat je in Windows een Opdrachtprompt moet openen en middels ‘cd’ (change directory)-commando’s naar de juiste directory navigeert om daar de uitvoerende commando’s in te geven.

Een makkelijkere manier hiervoor is in Windows Verkenner naar de juiste directory te gaan en vervolgens in een ‘lege’ ruimte in de map terwijl je de Shift-knop ingedrukt houdt, op de rechtermuisknop te klikken en te kiezen voor PowerShell-venster hier openen. Dit kan in sommige gevallen ook Opdrachtvenster hier openen zijn. Dit is gewijzigd na de Creators Update van Windows in PowerShell.

Postma 2 2

Postma 3 2Een nóg makkelijkere manier om dit te doen, is in Windows Verkenner te navigeren naar de juiste map en vervolgens in de navigatiebalk ‘cmd’ te typen gevolgd door Enter. Een opdrachtvenster zal openen in de juiste directory.