Ik ben een trouw gebruiker van Google Maps. Deze app kan namelijk veel meer dan je alleen de route van A naar B vertellen.

Gerrit van Wagensveld

GM 1a
 Ik heb een Android-toestel en voor de functies die ik gebruik, is Google Maps-app versie 9.12 of hoger nodig. En je moet natuurlijk wel ingelogd zijn met je Google-account.

 1. Open de Google Maps-app op je Android-telefoon of -tablet. Je ziet bovenin een rij waarin je in je omgeving kunt kiezen uit bedrijven in de volgende categorieën.
  Van links naar rechts: Afhalen, Bezorging, Benzine, Boodschappen, Apotheken, Koffie, Hotels en Meer (voor een hele lijst waaronder parken, sportscholen, musea en bibliotheken).
 1. Tik op de Accountcirkel rechtsboven.

 2. Klik op Mijn tijdlijn. Je ziet de Dag van vandaag en waar je je bevindt.
 1. Tik op Plaatsen. Je ziet dan welke winkels je hebt bezocht en wanneer. Klik je op een winkel, dan zie je de afbeeldingen van de winkel en foto’s en kun je de route daarnaartoe bekijken. Dit geldt ook voor hotels die je hebt bezocht, voor attracties enzovoorts.

 2. Tik op Steden. Je ziet dan de plaatsen die je hebt bezocht. Klik je daar op, dan toont Google Maps abeeldingen daarvan.

GM 2a
Verkennen

 1. Klik links onderin op Verkennen en schuif Buurt verkennen omhoog.

 2. Klik op Foto’s bekijken.

 3. Schuif Buurt verkennen weer omlaag en je krijgt afbeeldingen te zien op je landkaart. Met twee vingers kun je de kaart vergroten of verkleinen voor een bepaalde stad of voor meer locaties.
  Onderin kun je allerlei categorieën kiezen van Items, van links naar rechts: Alle, Reizen, Nachtleven, Kunst, Drinken, Winkelen, Koffie, Natuur, Fitness en Eten. Kies bijvoorbeeld Eten en klik op een foto van een restaurant.
 1. Klik nu rechtsonder op het pijltje omhoog. Je ziet vervolgens de foto’s van het restaurant en je kunt de route ernaartoe selecteren.