De AndroECG-app die ik gebruikte bij het ECG -apparaat dat ik als bouwpakket had aangeschaft bij Elektor in 2015, werkte tot mijn volle tevredenheid op zowel mijn Samsung Galaxy S5 als op mijn Samsung Tab1-tablet.

Peter van Haandel

Beide werkten op Android-versie 4.x. Nadat beide apparaten door defecten onbruikbaar waren geworden, liep ik tegen het probleem aan dat de app niet meer werkte op de daarna aangeschafte Samsung-apparaten met Android 7 en hoger. Je krijgt het menu niet meer te zien en kunt het ECG-apparaat dus niet meer bedienen. Elektor kon mij geen hulp meer bieden, omdat het bewuste bouwproject inmiddels niet meer verkocht wordt.

ECG 2 2

Een gemaakt ECG met het ECG-apparaat. Let op het icoontje rechts onderin het scherm voor het oproepen van het menu

Ik heb toen verschillende Android-emulators met een virtuele Android 4.4-machine geprobeerd, maar die waren alle onbruikbaar omdat er geen bluetooth en/of usb-ondersteuning op zit. En die had ik beide nodig. Ik heb dit op kunnen lossen door Virtualbox op mijn laptop te installeren met usb-ondersteuning. Alleen kon ik de bluetooth van mijn laptop met Qualcomm Atheros niet werkend krijgen. De vele tips die ik op internet tegenkwam, boden geen oplossing.

Ik heb uiteindelijk een usb-bluetooth-adapter (Asus BT400) aangeschaft en geïnstalleerd en de Qualcomm Atheros uitgeschakeld. Dit werkt perfect, zodat ik het voor ons onmisbare apparaat nu weer kan gebruiken.

Hier is de gewenste Android-versie te downloaden: android-x86.org/changelog.html. Een instructie voor het installeren de Android-versie als virtuele machine vind je hier: android-x86.org/documentation/virtualbox.html. Dit is de instructie die ik gebruikt heb: howtogeek.com/164570/how-to-install-android-in-virtualbox

Ik hoop dat lezers met soortgelijke problemen hier wat aan hebben en zo hun apparatuur weer kunnen gebruiken.