In het artikel ‘Afscheid van Windows 7’ in PC-Active 308 (okt/nov 2019) beschrijft Dennis Gandasoebrata het gebruik van Windows Easy Transfer  in Windows 10.

Frans Dijkhoff

migwiz 2

Om dit programma te downloaden vermeldt hij een link www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20483. Maar als je het programma hebt gedownload en het in Windows 10 wilt installeren, krijg je de volgende Microsoft-foutmelding 0x80096002. Zie bijgaand plaatje. Erg frustrerend. Na wat zoeken heb ik een work-around gevonden die prima werkt.

WETJe hebt het programma werkend op je oude computer staan. Kopieer nu de gehele directory met het programma Windows Easy Transfer van je Windows 7- of Windows 8-computer en kopieer die directory op je nieuwe Windows 10-machine. Je krijgt nu geen foutmelding meer en het programma werkt naar behoren. Om het makkelijk te maken heb ik de directory ingepakt in een zip-bestand in een 32-bits en een 64-bits versie (migwiz.zip). Pak deze zip-file uit op je Windows 10-machine en start het programma op met migwiz.exe.

Ik heb menig familielid en kennis op deze manier al kunnen helpen om hun computer naar Windows 10 om te zetten.