Ik ga elk jaar naar Egypte en Turkije. Het gebruik van mobiele data daar is extreem duur als je gebruikmaakt van je eigen abonnement.

Dick van Putten

In de meeste hotels is wel wifi aanwezig, maar dat is over het algemeen zeer traag en vaak slechts op beperkte plekken beschikbaar. Op het vliegveld of elders kan je vrij goedkoop een simkaart kopen met 15 GB aan dataverkeer. Nu zou je elke keer je eigen simkaart uit je telefoon kunnen halen, maar dan werkt je abonnement niet meer en ben je in noodgevallen telefonisch niet bereikbaar.

Roaming iOS
Wat ik al jaren doe, is dat ik een extra (oude en goedkope) telefoon meeneem. Hier doe ik de gekochte simkaart in en vervolgens stel ik op deze telefoon een wifi-hotspot in. Dit heeft verschillende voordelen. Iedereen aan wie ik toestemming geef, kan overal waar ik in de buurt ben op internet. Dus ook op het strand of op een terrasje. Mijn eigen telefoon blijft gewoon telefonisch bereikbaar. Roaming en mobiele data zet ik op mijn eigen telefoon uit om er zeker van te zijn dat ik bij thuiskomst niet met hoge rekeningen geconfronteerd word.