Onlangs crashte de oude Samsung Galaxy S2 van mijn vrouw: bij het opstarten bleef de telefoon hangen. Alle foto's en video's weg.

Aart Compagne

Een deel daarvan was gelukkig geback-upt, maar een deel ook niet. Van alles geprobeerd tot en met een repair-shop, maar opstarten lukte niet meer.

Galaxy 1Uiteindelijk heb ik factory reset gedaan, op Youtube zijn genoeg voorbeelden te vinden hoe je dat moet doen. Voor het resetten moet je overigens echt wel wat moeite doen en uit 12 keuzes is er maar één yes te kiezen.


Galaxy 2Daarna gaat het bekende groene Android-robotje aan de slag en voilà, de Samsung Galaxy S2 startte weer op. Alle standaard aanwezige apps werkten en dus ook de camera. Meteen een foto gemaakt en tot mijn grote verbazing bleek niet alleen de zojuist gemaakte foto in de Afbeeldingen-beeldmap te staan, maar ook alle verloren geachte foto's en video's! Kennelijk is er bij de reset ergens een bitje van 1 in een 0 gezet, die na het maken van de foto weer van 0 naar 1 is gezet. Lessen geleerd? Jazeker, twee stuks! Mocht je je telefoon willen verkopen of weggeven zonder doorgeven van privégegevens, wis dan eerst handmatig alle data en doe daarna een harde reset (is mijn veronderstelling). Het kan toeval zijn, maar hoe gek het ook klinkt, als je Samsung Galaxy S2 niet meer werkt, kan een harde reset je verloren geachte foto's en video's tevoorschijn toveren!