Onlangs heb ik groot aantal computers voorzien van de 1903-update. Ik heb weinig problemen ondervonden, maar de printerproblemen vielen achteraf nogal op.Hans Vosman

Zelf heb ik een Brother HL-L2365DW-laserprinter die plotseling wit/zwart in plaats van zwart/wit ging printen. Ik kon dat probleem niet 1,2,3 oplossen, standaardprocedure 1 simpel de printer verwijderen en weer opnieuw zoeken werkte niet. Standaardprocedure 2 is alle drivers en software die bij de printer hoort, volledig verwijderen en daarna de drivers en software opnieuw installeren. Dit leverde een goed werkende laserprinter op!

HP dokter 2
Bij een kennis werkte kort na het installeren van 1903, haar HP Deskjet 3050A-printer niet meer via de usb-aansluiting. Bij controle van mijn eigen HP Deskjet-printer (model 3070A) bleek dat deze ook niet meer werd herkend via usb. Na enig zoekwerk vond ik de Officiële HP Print and Scan Doctor voor Windows, een gratis programma op https://support.hp.com/nl-nl/topic/printscandoctor. Op deze pagina staat beschreven hoe je het installeert, wat de testresultaten betekenen en antwoorden op veelgestelde vragen. Om een lang verhaal kort te maken: dit programma bleek voor mij de oplossing om beide HP-printers weer goed bruikbaar te krijgen. Het programma neemt wel enige tijd in beslag, ziet dat er problemen zijn en veel belangrijker, lost die problemen ook nog eens op.