Wil je weten welke (slimme) toestellen er met je netwerk verbonden zijn? Daar kom je achter via een IP-scanner. Steeds meer alledaagse toestellen zijn namelijk verbonden met het internet.

J. Berendsen

Met de Advanced IP Scanner zoek je je netwerk af. Dit programma kun je gratis gebruiken en heeft een gebruiksvriendelijke interface. Ga naar www.advanced-ip-scanner.com en klik op Gratis Downloaden. Start het installatieproces en doorloop de verschillende stappen.advanced ip scanner

Advanced IP Scanner heeft een eenvoudige interface met een grote SCANNEN-knop. Als je op deze knop klikt, zoekt de software je netwerk af naar toestellen die met het internet zijn verbonden. Advanced IP Scanner geeft de naam, het IP-adres, de fabrikant en het MAC-adres voor ieder apparaat op je netwerk. Wil je een taak uitvoeren op een bepaald toestel, dan selecteer je de juiste rij en klik je op BEWERKINGEN. Je kunt WAKE ON LAN gebruiken, het toestel UITSCHAKELEN, of de bestanden op het apparaat bekijken. Let er hierbij wel op dat het apparaat correct is geconfigureerd. Wake on LAN moet je op iedere computer afzonderlijk inschakelen en bestanden op een andere computer kun je pas zien wanneer je de juiste login opgeeft.