Vanwege de langdurige populariteit lichten we hier de app Camera+ nog even uit.

Door: Bert van Dijk en Maikel Dijkhuizen05 Smartphone fotografie 2

Vanwege de langdurige populariteit lichten we hier de app Camera+ nog even uit. Van Camera+ is ook een liteversie beschikbaar die je voor slechts €1,09 kunt uitbreiden met handmatige instelmogelijkheden.

In de Camera+app stel je net als in de standaard foto-app met één tik scherp en kun je onderin snel met een schuifregelaar de belichting aanpassen. Maar je kunt ook via het plusje op het vierkante scherpstelkader een rond belichtingskader toevoegen (zie afbeelding rechts).

Als je die cirkel vervolgens naar een lichter deel sleept, wordt de foto donkerder en juist lichter op een donkerder deel. Je laat de cirkel los als je de belichting goed vindt. Als je klikt op de vierkante knop kun je met de schuifregelaar onderaan heel precies scherpstellen. Om snel iets heel dichtbij te fotograferen, is het handig om het bloemicoon in te drukken en daarna het beeld scherp te maken door de camera iets dichterbij of verder af te brengen. Dat geeft een betere beeldkwaliteit dan inzoomen met de schuifregelaar. Met de horizon-levelfunctie zie je bij het fotograferen of je de camera scheef houdt en hoef je achteraf geen scheve horizons meer te corrigeren.

 

De Camera+app heeft veel meer instelmogelijkheden