ALs je in Linux Mint voor OneDive liever geen grafische gebruikersinterface wilt gebruiken, dan is abraunegg een prima alternatief.

Alex Bossers

 
In PC-Active 332 stond een mooi artikel over het gebruik van bijvoorbeeld OneDrive via de grafische interface binnen Linux Mint. Als je nu niet zit te wachten op die grafische gebruikersinterface, maar op een tool die gewoon in de achtergrond al je lokale en remote files ‘rsynced’ en net nog iets meer, dan is de OneDrive-client van abraunegg iets voor jou. Installeren kan via de Github-source of via de prebuild packages of PPA’s. De OneDrive-client in de standaard repositories is veelal sterk verouderd en zou ik niet gebruiken. Installatie-instructies via https://github.com/abraunegg/onedrive en aanvullende installatie details zijn via docs/ubuntu-package-install.md te raadplegen. Na het toevoegen van de repository op bijvoorbeeld Ubuntu 23.04:

sudo apt install --no-install-recommends --no-install-suggests onedrive

Een map aanmaken waar je lokaal je files wilt syncen, tool installeren, eventueel de configuratie aanpassen via het config-bestandje in ~/.config/onedrive. Voorbeeld:

linuxwindows 2

Je kunt vrij eenvoudig meerdere accounts voor OneDrive naast elkaar installeren door ieder een eigen config file aan te bieden.