De Sonos Move 2 is de opvolger van de eerste draagbare en uitstekende Sonos-speaker met wifi en bluetooth.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Sonos

De opvolger van de eerste draagbare en uitstekende Sonos-speaker met wifi en bluetooth heeft hetzelfde slanke en ovale design en de meeste toetsen zitten bovenop. Wel is er nu een handgreep en ook een geultje aan de bovenkant waarmee je gemakkelijker het geluid harder en zachter zet. De duurzame en robuuste behuizing heeft een prettige IP56- rating. Hij heeft ook een extra D-klasse-versterker (nu dus 3); al met al worden de hoge en middenfrequenties mooi, helder en duidelijk weergegeven en is er een lekkere, diepe bas. Overigens zijn de 2 tweeters zodanig geplaatst dat ze een stereo-effect moeten benaderen, dat is op korte afstand wel te horen.

De installatie is dankzij de gebruiksvriendelijke app een eitje. Met Trueplay-tuning stelt de speaker zichzelf af om het geluid zo goed mogelijk af te stemmen op de omgeving. In principe gebruik je in huis de wifi verbinding, zodat als je smartphone de ruimte verlaat, gewoon muziek blijft horen. Buiten stream je via bluetooth. Er zijn meer dan 100 streamingdiensten en meerdere spraakassistenten.

Nog een flinke verbetering: de nieuwe 44Wh accu gaat tot liefst 24 uur mee en mocht deze ooit ‘op’ zijn: er is een reserve-accu (89 euro). Overigens kun je via de usb-c-aansluiting (omgekeerd) je smartphone opladen. Qua kleuren kun je kiezen uit echt zwart, wit en olijfgroen.

De Sonos Move 2 is op een aantal punten echt verbeterd, helaas is de adviesprijs wel met 100 euro omhoog dus qua prijs kan het dus nog wel beter...

 

 

Product: Sonos Move 2


4 en half sterren


Adviesprijs: 
€ 499,00

 

Pluspunten:
* goede geluidskwaliteit
* accuduur en vervangbare accu
* gebruiksvriendelijke installatie en app

Minpunten:
* prijs