Voor een spelletje Patience heb je helemaal geen app of programma nodig. Surf met een willekeurige browser maar eens naar www.patience.nl/game om direct te beginnen.

Maikel DIjkhuizen

Patience 2

Voor een spelletje Patience heb je helemaal geen app of programma nodig. Surf met een willekeurige browser maar eens naar www.patience.nl/game om direct te beginnen. De website bevat weliswaar veel reclame, maar daar heb je tijdens het spelen geen last van. Je opent de spelomgeving namelijk in een volledig scherm. Het maakt niet uit of je hiervoor een computer, tablet of smartphone gebruikt. Helaas is een smartphonescherm wel wat aan de krappe kant.

De bedoeling is om de kaarten over vier stapels van Aas naar Heer te rangschikken. Gebruik je een aanraakscherm, dan veeg je de kaarten naar de juiste plek. Op een computer doe je dat met ingedrukte muisknop. Kom je er niet uit? Vraag dan met behulp van het lampje om een hint. Verder pas je via het menu onder meer de moeilijkheidsgraad, achtergrond, kaartenset en indeling van het speelveld aan. Er is hier ook een korte speluitleg aanwezig.

In tegenstelling tot veel vergelijkbare spelapps heb je met deze webversie geen last van hinderlijke onderbrekingen. Er zijn namelijk geen reclamefilmpjes. Wel ervaren we bij een browser op de pc enige vertraging. Dit kaartspel is ook als app in de Play Store te vinden.

 

Patience (Klondike)4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android, browser
Taal: Nederlands