Zin in een digitaal potje keezen? Installeer dan deze Nederlandstalige app.

Maikel DIjkhuizen

Keezers 2

Zin in een digitaal potje keezen? Installeer dan deze Nederlandstalige app. Houd er wel rekening mee dat je alleen in landschapsmodus kunt spelen.

Wie dit bordspel nog niet kent, bekijkt eventueel een uitlegvideo van vijf minuten. Je creëert eerst een account, al gebruik je deze app eventueel ook als gast. Speel vervolgens online tegen anderen of computergestuurde tegenstanders. Je maakt eenvoudig een nieuw spel aan met minimaal twee en maximaal vier spelers. Acht spelers is ook mogelijk, mits je hiervoor genoeg muntjes heb verzameld. Die ontvang je door potjes te winnen. Je kunt deze zilveren en gouden munten ook kopen.

Het bord is weliswaar overzichtelijk, maar op een klein smartphonescherm voelt de bediening nogal priegelig aan. Gebruik dus bij voorkeur een tablet.

Dit spelletje werkt simpel. Tik op een pion en daarna op de kaart die je wilt spelen. Wacht trouwens niet te lang, want anders is je beurt voorbij. In het midden bevindt zich een chatvenster waarin alle spelers kunnen kletsen. Je past in de instellingen desgewenst de kaartenset, resolutie en geluiden aan.

Een pluspunt is dat Keezers nergens reclame toont.

 

KeezersPCA sterren 4 5 333

4 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 12+
Taal: Nederlands