Een airfryer kun je vergelijken met een kleine(re) heteluchtoven, maar hij blaast veel sneller warme lucht rond en is daardoor ook goedkoper.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Airfryer

Omdat sommige airfryers een internetverbinding en app hebben, testen we er een en wel de HD9880/90 uit de Philips Airfryer Combi XXL Connected 7000 Series. XXL en dus vrij groot (b x d x h: 335 x 351 x 443 mm), best zwaar (9,4 kg) maar wel 8,3 liter inhoud! Op deze mooie en zwarte airfryer zit voorop een mooi helder kleurenscherm, rechts een grote knop en eronder een L-vormig handvat om de grote lade er makkelijk uit te halen en waarvan de interne onderdelen vaatwasserbestendig zijn.

Eten bereiden is een makkie dankzij de automatische programma’s en door de grote inhoud voor meer dan 4 personen. Mooi pluspunt is dat de luchtcirculatie twee standen kent: naast ‘normaal’ bakken kun je de (stillere) ventilator ook gebruiken om langzaam eten koken. Nog een geweldig pluspunt: je kunt meerdere gerechten tegelijk in de airfryer bereiden, zoals aardappels, vlees en groente. En dankzij de meegeleverde vleesthermometer krijg je een lekker stukje vlees. Sowieso vind ik het eten uit een airfryer lekkerder omdat het minder vet is.

En het bereiden met deze airfryer wordt nog eens makkelijker door hem via wifi te verbinden met de gebruiksvriendelijke NutriU-app. Hierbij word je stap-voor-stap begeleid bij ontzettend veel recepten bij ruim 20 bereidingsmethoden, met handige zoekfuncties en leuke suggesties.

 

 

ProductPhilips Airfryer XXL (HD9880/90)


4 en half sterren


Adviesprijs: 
€ 449,00

 

Pluspunten:
* heel grote inhoud
* meerdere gerechten tegelijk
* gebruiksvriendelijk
* heel uitgebreide app met enorm veel receptens

Minpunten:
* prijzig