Deze mooie 27inch QHD-monitor heeft een scherp beeld, heldere kleuren en een goede prijs-prestatieverhouding.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


De AOC Q27G2S/EU 27inch QHD gaming-monitor heeft een resolutie van 2550 x 1440 pixels, een goede kijkhoek, heldere kleurweergave en een contrast van 1100:1.

AOCGaming vraagt om snelle pixeltijden en beeldverversing voor een reactief en stabiel beeld. De pixeltijd is 1 ms (MPRT) en de beeldverversing is liefst 165 Hz bij gebruik van de DisplayPort 1.2-aansluiting en 144 Hz bij gebruik van de HDMI 2.0. Nvidia’s G-Sync technologie is beschikbaar voor variabele beeldverversing (VRR) om het trekken van het beeld te voorkomen. Er zijn 2x HDMI 2.0- en 1x DisplayPort 2.1-aansluitingen aanwezig, geen usb-hub of luidsprekers. Het gemiddelde energieverbruik is 36W.

De monitor is in het zwart uitgevoerd met rode accenten, maar niet zo opvallend zodat hij ook geschikt is kantoorwerkzaamheden. De bouw is stevig, de omlijsting uitgevoerd met smalle randen en hij staat op een chique ster vormige voet. Het scherm kan op deze voet draaien en de hoogte is 13 cm instelbaar, verder kan het scherm kantelen en verticaal gezet worden.

In het OSD-menu zijn gaminginstellingen, aanvullend is er I-Menu-software om de scherminstellingen vanaf je Windows-pc te bedienen en G-Menu-software voor het vastleggen van gaming-instellingen per game.

Deze mooie 27inch QHD-monitor met scherp beeld, heldere kleuren en verder weinig opsmuk heeft een goede prijs-prestatieverhouding.

 

Product: AOC Q27G2S 27inch


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 269,00

 

Pluspunten:
* gunstige prijs-prestatieverhouding
* goede gaming-specificaties

Minpunten:
* minder handige menuknoppen
* fabriekskalibratie kan beter