De opvouwbare Samsung Galaxy Z Flip5 beschikt over vernieuwde hardware, een veel groter coverscherm en een verbeterd scharnier.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Het coverscherm van de Samsung Galaxy Z Flip5 (met gezichtsherkenning) aan de buitenkant is nu 3,4 inch en groot genoeg om deze niet open te klappen als er bijv. meldingen binnen komen. Je hebt direct toegang tot functies en widgets om de agenda in te kijken, meldingen en oproepen te ontvangen en/of te beantwoorden, naar het weerbericht en naar je e-mails te kijken. Ook kun je apps instellen als Google Maps, WhatsApp, YouTube en Netflix. En aangezien je de achtergrond en lettertypes zelf mag bepalen, maak je het heel persoonlijk.

Galaxy

Dankzij het vernieuwde scharnier komen bij een opengeklapte Flip5 beide zijdes tegen elkaar kunnen liggen: mooier, stijlvoller en minder kwetsbaar. Het heldere hoofdscherm heeft een 6,7inch AMOLED 120Hz FHD+-scherm en een 22:9-beeldverhouding; het kleine scherm een 3,4inch AMOLED 60Hz-scherm met 720 x 748 pixels.
De snelle processor en RAM zorgt voor lekker vloeiende beelden en vlotte prestaties, aan opslaggeheugen kun je nu kiezen uit 256 of 512 GB. De aan-uitknop fungeert tevens als vingerafdrukscanner.
De twee 12MP-camera lenzen zijn nu horizontaal geplaatst en maken mooie scherpe foto’s met goede kleuren. Als je de Flip5 neerzet, kun je de bovenste helft 90 graden kantelen en gemakkelijk foto’s en video’s maken, dat lukt prima!
Qua software is hij uitgerust met Android 13 en je krijgt liefst 4 jaar Android-updates en 5 jaar veiligheidsupdates. Je hebt een redelijke batterijduur dankzij de 3700mAh-accu en hij is ook draadloos op te laden.

 

ProductSamsung Galaxy Z Flip5


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 1319,00

 

Pluspunten:
* groot coverscherm
* betere hardware
* nieuw scharnier
* goede specificaties

Minpunten:
* prijzig
* batterij duur