ManicTime richt zich op een nauwkeurige tijdregistratie voor klussen. De app houdt bij welke apps bij een klus worden gebruikt en hoe lang je met elke app in de weer bent.

Door: Dennis Gandasoebrata

Bijhouden hoe lang je bezig bent met een klus, bijvoorbeeld voor je werk of voor hobby: voor velen van ons een noodzakelijke, maar irritante bezigheid. ManicTime probeert je hierin te helpen. Deze app richt zich op een nauwkeurige tijdregistratie. De app biedt hierbij automatische registratie bij. Dit betekent dat er wordt bijgehouden welke apps worden gebruikt en hoe lang je met elke app in de weer bent.

manictimer 2

ManicTime beperkt zich daarbij niet alleen tot de apps, maar houdt ook rekening met diepere details. Zo leg je bijvoorbeeld vast met welke documenten je hebt gewerkt en welke websites je hebt bezocht.

De app werkt offline en legt de gegevens op de lokale machine vast. Dit heeft meerdere voordelen. Allereerst ben je niet afhankelijk van een internetverbinding om de app te gebruiken. Bovendien blijft de data binnenshuis en wordt deze (gevoelige) gegevens niet extern gedeeld. Je kunt uiteindelijk meerdere rapporten maken, bijvoorbeeld om te delen met opdrachtgevers of voor je eigen administratie. Om de rapportage verder te verfijnen, kun je eigen labels aan activiteiten koppelen, zodat je je werk kunt categoriseren en de taakverdeling kunt bekijken. Naast de automatische modus kun je gebruikmaken van handmatige tracking en hiermee de start- en stoptijden eigenhandig instellen.

Van ManicTime is een probeerversie beschikbaar. De makers vragen een eenmalige betaling van circa € 60,- voor een licentie.

.

 

Product: ManicTime www.manictime.com/pricing



3 en half sterren


Platform: Windows 10, Windows 11

Pluspunten:
* automatische tijdregistratie
* meerdere platformen
Minpunten:
* drukke gebruikersomgeving