NovaPDF voegt de mogelijkheid om pdf’s te maken toe aan je besturingssysteem.

Door: Dennis Gandasoebrata

Maak je vaak gebruik van pdf-documenten en wil je deze zelf ook eenvoudig maken, dan kun je gebruikmaken van NovaPDF. Dit programma voegt de mogelijkheid om pdf’s te maken toe aan je besturingssysteem en biedt daarbij een uitgebreide ondersteuning. Zo geven de makers aan dat je NovaPDF kunt installeren binnen Windows 8, Windows 10 en Windows 11.

novapdf 2

De instapversie mag je gratis gebruiken. Hiermee kun je pdf-bestanden maken, maar ook bestaande pdf-documenten omzetten naar andere formaten, waaronder DOCX, PPTX en HTML-bestanden. Handig is de functie om meerdere pdf-documenten met elkaar te combineren tot één document.

Om de functionaliteit snel toegankelijk te maken, heeft NovaPDF plug-ins in huis, waarmee je de functies direct toevoegt aan Microsoft Office en vanuit die omgeving de pdf-documenten aanmaakt en aanpast. Er is ook een Pro-editie beschikbaar. Hiermee kun je onder meer pdf-documenten beveiligen met een wachtwoord en aangeven welke rechten een andere gebruiker met het document heeft. Handig als je bijvoorbeeld wilt voorkomen dat een pdf wordt afgedrukt of bewerkt.

De authenticiteit van een document kun je aantonen door er een digitale handtekening aan te koppelen. Bovendien kun je een watermerk aan elke pagina toevoegen. Hierbij kies je tussen een aantal standaard watermerken of een zelfgemaakte versie (op basis van een eigen afbeelding).

.

 

Product: NovaPDF www.novapdf.com/novapdf.html



3 en half sterren


Platform: Windows 8, Windows 10, Windows 11

Pluspunten:
* pdf converteren naar andere formaten
* plug-in beschikbaar voor Microsoft Office
Minpunten:
* geavanceerde functies alleen in Pro-variant