Niet alle handige programma’s hoeven ingewikkeld of uitgebreid te zijn, zo bewijst Attribute Changer.

Door: Dennis Gandasoebrata

attributechanger 2

Attribute Changer integreert nauw met de vertrouwde Verkenner en stelt je in staat om allerhande eigenschappen van een bestand snel en eenvoudig aan te passen. Na installatie open je het venster van Attribute Changer en versleep je het gewenste bestand naar dit venster. Het venster wordt gevuld met de mogelijkheden, afhankelijk van het type bestand.
Op de eerste tab kun je onder meer de bestandsnaam aanpassen, door deze om te zetten naar volledig in hoofdletters of juist volledig in kleine letters. Bovendien kun je in één keer de datum en tijd van het bestand aanpassen en daarbij gebruikmaken van batches, zodat je niet losse bestanden één-voor-één hoeft te veranderen.
Ook kun je bestanden het kenmerk alleen-lezen geven, zodat je niet het risico loopt dat ze zonder toestemming worden overschreven.

De mogelijkheden in de praktijk verschillen per bestandstype. Zo kun je bij grafische bestanden zoals foto’s ook aanvullende gegevens (zoals de EXIF-informatie) aanpassen. Gebruik je de functie om meerdere bestanden in één keer aan te passen, dan heb je de beschikking over een filter waarmee je specifieke bestanden kunt uitsluiten van de actie. Na elke actie worden de wijzigingen opgeslagen in een logboek, dat je raadpleegt via de tab Reporting.

In de simulatiemodus kun je acties van tevoren proberen, voordat je ze daadwerkelijk toepast. Pas als je zeker bent van je zaak, voer je de actie daadwerkelijk uit.

.

.

 

Product: Attribute Changer https://www.petges.lu



4 sterren


Platform: Windows 11

Pluspunten:
* meerdere bestanden tegelijk te verwerken
* uitgebreide logboekfunctionaliteit
Minpunten:
*  beperkte tekst en uitleg per optie