Microsoft Lists brengen richt zich hoofdzakelijk op het vastleggen en structureren van allerhande gegevens.

Door: Dennis Gandasoebrata

Grote kans dat je ook digitale lijstjes bijhoudt – bijvoorbeeld met aantekeningen of taken die je nog moet doen – en hiervoor gebruikmaakt van simpele apps zoals Kladblok. Dat is uiteraard simpel, maar je mist hierdoor wel waardevolle functies, zoals de mogelijkheid om informatie te structureren. De makers van Microsoft Lists brengen hierin verandering. Zoals de naam al prijsgeeft, richt de app zich hoofdzakelijk op het vastleggen en structureren van allerhande gegevens. Je kunt met een schone lei van start gaan, maar ook gebruikmaken van bestaande sjablonen.

microsoftlists 2

Ook interessant is de mogelijkheid om de lijsten met anderen te delen, bijvoorbeeld in je huishouden of op werk. Zoals te verwachten, integreert de software ook met andere Microsoft-oplossingen. De integratie met Microsoft Teams is hiervan een goed voorbeeld: tijdens het vergaderen kun je in Lists een lijst met activiteiten maken en deze vervolgens delen met de aanwezigen. Je kunt ook bestaande lijsten uit andere documentformaten importen, zoals Microsoft Excel of uit een kommagescheiden document. Ga je volop aan de slag, dan kan het aantal lijsten snel groeien. Via de favorietenfunctie kun je veelgebruikte lijsten markeren, die vervolgens een prominente plek bovenin krijgen.

Je kunt de app op verschillende manieren gebruiken: via mobiel, desktop en op het web. Maak je er intensief gebruik van, dan raden we de desktopvariant aan.

.

 

Product: Microsoft Lists www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365/microsoft-lists4.5



4 en half sterren


Platform: iOS, Android, Windows 10, Windows 11

Pluspunten:
* eigen lijsten of op basis van sjabloon
* beschikbaar voor verschillende platformen
Minpunten:
*  alleen verkrijgbaar als onderdeel van Microsoft 365-abonnement