Als je rekening houdt met het weer wanneer je bepaalt op welke manier je reist, kun je gebruikmaken van Moopmoop.

Dennis Gandasoebrata

moopmoop 2De app Moopmoop combineert het weer met het verkeer, zodat je op basis hiervan bepaalt hoe je reist. De app gebruikt bestaande bronnen (Weeronline en Buienalarm) voor de weersinformatie en geeft aan welk weer je tijdens je reis kunt verwachten.

Kies je bijvoorbeeld voor de fiets als vervoermiddel en geef je de route aan (bestaande uit begin- en eindlocatie), dan geeft Moopmoop de reistijd en afstand aan. In een grafische balk wordt de weersvoorspelling getoond per tijdseenheid. Vervolgens kun je het gewenste vertrekmoment bepalen, bijvoorbeeld nu of juist pas over drie kwartier. Qua weer houdt de app rekening met neerslag en met de windverwachting.

Voor de fiets zie je uit welke richting de wind komt en weet je dus of je wind mee, tegen of van opzij krijgt. Hetzelfde mechaniek is ook beschikbaar voor de reizen met de auto. De app geeft naast de weersinformatie nog aanvullende informatie. Zo wordt er file-informatie in de omgeving getoond en kun je actuele informatie van het openbaar vervoer opvragen. Handig als je uiteindelijk besluit toch maar niet met de fiets of eigen auto te reizen.

De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

 

Moopmoop (https://moopmoop.nl)

 

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android verschilt per apparaat, iOS 15.0 +
Taal: Nederlands