Whatsapp gaat uiteraard al een tijdje mee, maar de makers hebben dit najaar een native app in bètafase voor de iPad uitgebracht.

Dennis Gandasoebrata

whatsapp 2aDeze app is nu alleen nog beschikbaar via het beperkte TestFlight-programma (en dus niet via de App Store). Neem je al deel aan het TestFlight-programma, dan heb je ook toegang tot de iPad-variant. Je koppelt deze via de iPhone aan je Whatsapp-account.

Hoe verhoudt de app zich ten opzichte van de native app voor mobiel of de webversie die al jaren beschikbaar? De app kent ondersteuning voor specifieke functies van iPadOS. Zo kun je de app naast een andere app gebruiken dankzij de ondersteuning voor Split View. Hierbij wordt de iPad-weergave verdeeld over twee apps. Bovendien kun je de app in een verkleinde modus gebruiken, waardoor je onder meer beeld-in-beeld een videochat-sessie kunt opstarten.

De app heeft een eenvoudige interface, die doet denken aan de webvariant van de app. Ook kun je gebruikmaken van de specifieke functies die een native app ook biedt. Denk daarbij aan het opzetten van een peiling waarop mensen kunnen reageren, maar ook aan het uitwisselen van diverse media zoals foto’s en video’s.

De app is helaas nog niet beschikbaar via de officiële App Store, maar zal dat wel zijn wanneer het TestFlight-programma is afgerond.

 

 Whatsapp iPad (www.whatsapp.com)

 

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 17.0+
Taal: Nederlands