Met Orion kun je je iPad slim inzetten als extern beeldscherm voor andere apparaten.

Dennis Gandasoebrata

Zo kun je de iPad inzetten als tweede beeldscherm voor je desktop, waarbij zowel Mac als Windows worden ondersteund. De app kun je ook gebruiken om de iPad als extern scherm voor je spelcomputer of camera te gebruiken.

orion 2

Orion is beschikbaar in een gratis en betaalde variant. Die betaalde variant geeft een paar extra mogelijkheden, voornamelijk op het gebied van beeldkwaliteit. Zo kun je de helderheid van het beeld aanpassen, maar ook gebruikmaken van een upscale-functie. Hierbij wordt de beeldkwaliteit van het bronsignaal (bijvoorbeeld HD) opgewaardeerd naar 4K-kwaliteit. Ook het geluid wordt naar de iPad gestuurd via de audio passthrough-functie. Verder beschikt de app over een paar ‘luchtiger’ functies, waaronder de mogelijkheid om een oude beeldbuis te simuleren, bijvoorbeeld als je een klassieke gameconsole aansluit en de oude tijden zoveel mogelijk wilt nabootsen. Ook die functie maakt overigens deel uit van de betaalde Pro-variant, waarvoor je eenmalige circa 5 euro betaalt. Bij de makers kun je ook een usb-c capture card aansluiten, waarmee je een hdmi-kabel kunt omzetten naar de vereiste usb-c-aansluiting voor de iPad.

De app is relatief nieuw en de eerste versie is volgens de makers in slechts 45 dagen gebouwd. Mogelijk wordt de functionaliteit in de loop van de tijd verder uitgebreid.


HDMI Monitor - Orion (
https://orion.tube)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 17.0+
Taal: Engels