Heb je een Pixel-telefoon, lees dan even verder. Met de nieuwe en vooral compacte app Vergrootglas (die door Google zelf wordt uitgebracht) kun je de camera van de telefoon gebruiken om elementen te vergroten.

Dennis Gandasoebrata

vergrootglas 2

Je richt de camera op een klein element (zoals een naambordje of prijskaartje) en kunt het beeld vervolgens niet alleen vergroten, maar ook verder optimaliseren. Goed voorbeeld hiervan is het aanpassen van de helderheid, zodat de uitvergrote elementen ook duidelijker worden. Ook het contrast kun je aanpassen.

Verder beschikt de Vergrootglas-app over een aantal filters, waarmee je teksten beter leesbaar kunt maken (bijvoorbeeld op een winkelraam). Het ingebouwde licht van de telefoon wordt ook ingezet om elementen duidelijker te maken. De app kan hierbij de helderheid van de lamp verminderen, zodat je minder last hebt van reflecties. Bijvoorbeeld als je elementen op een gelamineerde menukaart wilt vergroten in een gedimde ruimte, zoals in een restaurant. Verder heeft de app weinig extra opties. Onderin vinden we een paar standaardknoppen, waarmee je de ingestelde zoom kunt resetten en waarmee je het eerdergenoemde licht bedient. Je kunt Vergrootglas gratis gebruiken. Mogelijk wordt de app na verloop van tijd ook beschikbaar gesteld voor andere Android-telefoons.

 

Vergrootglas (via Google Play)

 

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Pixel-telefoon
Taal: Nederlands