Blackmagic ken je waarschijnlijk van de innovatieve (cinema)camera’s en de aandacht die de makers besteden aan software voor videonabewerking.

Dennis Gandasoebrata

blackmagic camera

De makers introduceren nu ook Blackmagic Camera, voor iPhone-bezitters. De app vormt daarbij een goed alternatief voor de ingebouwde camera-app van de telefoon en richt zich op het maken van films met een ‘Hollywood’-uiterlijk. Dit betekent dat je de app grotendeels met de hand kunt instellen en toegang hebt tot opties die de standaard-apps je niet bieden.

Je kunt je videomateriaal een eigen uitstraling geven door verschillende instellingen aan te passen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan framerate, witbalans en ISO-waarden. Via een aparte tab heb je toegang tot instellingen op het gebied van videoresolutie en het opnameformaat. Afhankelijk van het type iPhone kun je onder meer kiezen voor Apple’s ProRes-formaat en andere populaire bestandsformaten, zoals H.264 en H.265. Bovendien kun je tijdens het opnemen van een video gebruikmaken van een externe microfoon en hiervan de instellingen optimaliseren. Tijdens het opnemen verschijnen de meeste bedieningselementen direct op het scherm, zodat je ze meteen kunt aanpassen en niet afhankelijk bent van de onderliggende menu’s.

De app is ook bedoeld voor de meer professionele gebruiker. Zo is er een koppeling met Blackmagic Cloud, waarmee je het beeldmateriaal direct online kunt opslaan en kunt downloaden op andere apparaten voor bijvoorbeeld videonabewerking.

 

Blackmagic Camera
(via Apple App Store)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 16.0+
Taal: Engels