Tevreden met je nieuwe Android-telefoon met modern scherm? Zorg ervoor dat je het onderste uit de kan haalt met de juiste schermachtergronden.

Dennis Gandasoebrata

amoledpix 2

Tevreden met je nieuwe Android-telefoon met modern scherm? Zorg ervoor dat je het onderste uit de kan haalt met de juiste schermachtergronden. Precies dat doel streven de makers van Amoledpix na: zij bieden een app met een keur aan amoled-achtergronden. De collectie bestaat uit achtergronden met 4K-kwaliteit en waarmee zwart ook écht als zwart wordt getoond (uiteraard alleen als het beeldscherm hiertoe ook in staat is). Op het moment van schrijven kent de database zo’n 20.000 afbeeldingen, die zijn ingedeeld in verschillende categorieën. De makers houden zelf ook een selectie bij, zodat je ook kunt kiezen voor een verrassingsachtergrond en kunt zien welke achtergronden populair zijn, via de optie Trending.

Als je snel bent uitgekeken op een achtergrond, kun je deze automatisch laten verversen. Je kunt daarbij dubbeltikken op het scherm om de achtergrond te vervangen. De achtergronden zelf zijn meestal gratis te gebruiken. Voor sommige vragen de makers aan vergoeding: toegang tot die selectie krijg je met een premium-abonnement. Neem voor het gratis gebruik wel genoegen met de relatief grote hoeveelheid advertenties.

Op het moment van schrijven is de app alleen beschikbaar voor Android. Volgens de makers wordt er gewerkt aan een iPhone-versie. Een introductiedatum hiervoor is nog niet bekend.

 

Amoledpix  (via Google Play)

 

3 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 4.2+
Taal: Engels