Als je voorstander bent van een werkomgeving met meerdere schermen, maar niet onnodig wilt investeren in extra schermen, lees dan verder.

Dennis Gandasoebrata

duet 2

Met Duet kun je verschillende ‘bestaande’ schermen gebruiken als een tweede beeldscherm. De makers ondersteunen hierbij zowel een draadloze als bekabelde verbinding. Het maakt niet uit welk scherm je hiervoor gebruikt. Op het moment van schrijven is er onder meer ondersteuning voor iOS, Android en Windows.

Je kunt het externe scherm bijvoorbeeld via een usb-aansluiting aan de computer koppelen. In de praktijk geeft dat de meest stabiele verbinding, maar een draadloze verbinding wint het qua gebruiksgemak.

De makers hebben veel aandacht besteed aan de instelmogelijkheden. Zo kun je voor het scherm de gewenste frame rate bepalen: je hebt hiermee invloed op hoe vloeiend de beelden op het scherm verschijnen. Hoe hoger de frame rate, hoe meer dit vraagt van het systeem. Datzelfde geldt voor de weergave-opties in het algemeen. Zo kun je de beelden ‘pixel perfect’ op het tweede scherm tonen of juist in een iets lagere resolutie. Je wint hiermee op prestaties en andere factoren, zoals accugebruik.

Duet is in verschillende versies beschikbaar. De instapversie is Duet Starter, waarvoor je circa 4 euro per maand betaalt. Het iets duurdere Duet Air (circa 5 euro per maand) biedt ook ondersteuning voor remote desktop.

PCA sterren 4 5 332 

Duet Display  (www.duetdisplay.com)

 

4 en half sterren

 

Prijs: vanaf 45 euro per jaar
Systeemeisen: Windows 10+, macOS 11+, Android 7.0+, iOS 12.0+
Taal: Engels