Als je weleens het klassieke spelletje Tetris hebt gespeeld, komt Block Blast Adventure Master je waarschijnlijk bekend voor.

Maikel DIjkhuizen

Block Blast Adventure Master 2

Bij deze app is het namelijk eveneens de bedoeling om gekleurde blokjes naar een gunstige plek op het speelveld te vegen. Vul op die manier rijen, waarna ze vanzelf verdwijnen. In tegenstelling tot Tetris vul je met dit spel ook kolommen op. De kunst is om rijen en kolommen tegelijk weg te spelen, want zo verdien je extra punten.

Vanwege de eenvoudige gebruikersomgeving zonder registratieprocedure kun je dit vermakelijke spelletje meteen spelen. De app begint met een korte introductie, al is die in feite overbodig. De bediening spreekt namelijk voor zich. Tik onderaan op één van de drie beschikbare opties en veeg die naar de beoogde plek. Helaas is het niet mogelijk om de blokjes te draaien. Zodra je een figuur niet meer op het speelbord kwijt kunt, eindigt het spel.

Een minpunt is dat de app onderin beeld continu een advertentie toont. Dit is een bewegende banner en leidt hierdoor nogal af. Het is niet mogelijk om reclame-uitingen via een in-app-aankoop te verbergen.

 

Block Blast Adventure Master

 

4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.0+, iOS 11.3+
Taal: Engels