Zelf noemen de makers van Breevy hun programma een text expander.

Dennis Gandasoebrata

Doel van het programma is om je sneller en nauwkeuriger te laten typen, door lange woorden en afkortingen automatisch te laten afmaken. Zelf kwamen we deze functie onlangs tegen in een nieuwe versie van Outlook, maar Breevy past deze truc al slimmer én geavanceerder toe.

Prettig aan Breevy is dat het in principe ondersteuning toevoegt aan alle Windows-programma’s waarin je typt. Om te voorkomen dat je de eigen lijsten op meerdere computers opnieuw moet instellen, biedt Breevy ondersteuning voor het synchroniseren ervan. De app maakt hiervoor gebruik van Dropbox.

breevy 2

Het gebruik van afkortingen beperkt zich niet tot getypte tekst. Je kunt ook afkortingen gebruiken om programma’s in Windows te starten. Typ bijvoorbeeld ff om Firefox te starten of md om de map Documenten te openen. Ook kan de app veelvoorkomende typfouten (voornamelijk Engels) automatisch corrigeren. Zo kent de software een ingebakken lijst van 6500 AutoCorrect-verbeteringen.

Het maken van eigen lijsten gebeurt overzichtelijk: via een mapstructuur bepaal je per onderdeel welke afkortingen mogen worden gebruikt en welke correcties actief moeten zijn.

De software is niet gratis, maar kan wel twee weken worden geprobeerd. Hierna betaal je ongeveer 33 euro.

 

Product:  Breevy  www.16software.com/breevyPCA sterren 4 5 332



4 en half sterren


Platform: Windows 10, Windows 11

Pluspunten:
* Eigen lijsten maken
* Werkt in elk Windows-programma
Minpunten:
* Geen importeerfunctie voor eigen lijstjes