Met BatchPhoto kun je bewerkingen in één keer op een set foto’s toepassen.

Door: Dennis Gandasoebrata

Net terug van de vakantie met een grote fotocollectie? Of heb je simpelweg een grote hoeveelheid foto’s op de schijf? Met BatchPhoto kun je veelvoorkomende taken en bewerkingen in één keer op een set met meerdere foto’s toepassen. Dit bespaart je handwerk. Vooral de presentatie van de acties valt op: de gebruikersinterface is verzorgd en zet de foto’s centraal.

In alle acties gaat het programma uit van een wizard die uit drie stappen bestaat. In de eerste map selecteer je de map of individuele foto’s die je onder handen wilt nemen. Die selectie kun je later aanpassen, bijvoorbeeld als je specifieke foto’s alsnog weg wilt laten. In de tweede stap kies je de gewenste bewerking. In een verzameling filters geeft de app verschillende opties, zoals het retoucheren van de foto of het toevoegen van teksten.

batchphoto

Voordat je de bewerkingen toepast, worden deze in een voorbeeldweergave getoond. In de laatste stap bepaal je waar de afbeeldingen worden opgeslagen en welk formaat wordt gebruikt.

Handig is de mogelijkheid om alle foto’s in één document te verzamelen, iets dat doet denken aan een contactblad voor foto’s. Bovendien vind je hier de mogelijkheid om de foto’s een andere datum te geven of de bronfoto’s na de bewerking te verwijderen.
Wij konden geen mogelijkheid vinden om de naam van de foto’s in één keer aan te passen: iets wat een welkome toevoeging is binnen een dergelijk programma.

.

 

Product: BatchPhoto  www.batchphoto.com



3 en half sterren


Platform: Windows 10, Windows 11

Pluspunten:
* Eenvoudige opzet via driestappenplan
* Ondersteuning van automatisering via scripts
Minpunten:
* Bestandsnamen niet in batch aan te passen