Maak je gebruik van Windows 10 en merk je dat de – mogelijk gedateerde – computer toe is aan een opfrisbeurt? Je kunt dan gebruik maken van CleanMgr+.

Door: Dennis Gandasoebrata

CleanMgr+ neemt de basis van het bekende (maar beperkte) Schijfopruiming van Windows als startpunt en voegt hier extra schoonmaak-items aan toe.

cleanmgr 2

CleanMgr+, dat je kosteloos mag gebruiken, is opgebouwd uit een aantal tabbladen.

Op de eerste tab vind je de items die je kunt opschonen. Selecteer een item om te lezen om welk onderdeel het gaat. De beschrijvingen zijn uitgebreid, waardoor de kans klein is dat je per ongeluk te rigoureus te werk gaat en een belangrijk onderdeel ten onrechte opschoont. Als het onderdeel het toestaat, kun je bovendien aanvullende controle uitoefenen. Klik je bijvoorbeeld op Temporary Internet Files, dan kun je aanvullend ook In Depth Clean-up starten en hiermee ook opgeslagen wachtwoorden en aanvullende gebruikersgegevens opschonen.

Op de tab More vind je de meer obscure Windows-onderdelen die je een opschoonbeurt kunt geven. Denk hierbij aan Windows-logboeken, pictogrambestanden en cache-bestanden van browsers zoals Chrome en Firefox. Via de Preview-modus kun je zien welke winst je behaalt bij het uitvoeren van een taak, nog voordat je deze daadwerkelijk uitvoert. Ben je een meer gevorderde gebruiken en stel je de uitvoerige omschrijvingen niet op prijs, dan schakel je deze uit via de instellingen. Hier vind je ook de mogelijkheid om een script of specifieke opdracht uit te voeren na elke opschoontaak (bijvoorbeeld het automatisch afsluiten van de machine).

.

 

Product:  CleanMgr+  www.builtbybel.com/apps/cleanmgrplus



4 sterren


Platform: Windows

Pluspunten:
* Uitvoerige beschrijving per schoonmaak-item
* Preview-modus om implicaties te testen
Minpunten:
*  Alleen geoptimaliseerd voor Windows 10