De DS723+ is de opvolger van de DS720+ en aangepast aan de hedendaagse techniek.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


DS723

Het apparaat heeft als basis 2 sleuven voor hdd/ssd voor maximaal 40 GB met de optie voor een uitbreiding met de DX517 tot 7-slots. De AMD Ryzen R1600-cpu met AVX-ondersteuning is krachtiger doordat de cpu op maximaal 3,1 GHz en daarnaast heeft de interne PCIe 3-bus meer capaciteit. Andere optimalisaties zijn een iets sneller geheugen (3200 MHz) en nu tot 32GB opslagcapaciteit. Bij aankoop is 2GB geheugen beschikbaar, wel wat zuinig als je veel toepassingen tegelijk wilt draaien.

Het netwerk is standaard 2 x 1 Gbps en er is een optionele upgrade met een 2,5/10Gbps-adapter. Aan de voorzijde is een 5Gbps usb-3-poort, aan de achterzijde een eSATA-aansluiting; via het 1Gbps LAN is de maximale doorvoer circa 118 MB/sec.

De NAS is stevig uitgevoerd en inclusief alle materialen voor het eenvoudig installeren van twee schijven, daarnaast zijn er 2 RJ45-kabels.

De DS723+ kan met alle applicaties werken die via het gebruikersvriendelijke DSM7.x-besturingssysteem beschikbaar zijn. Naast opslagapparaat is hij dus o.a. ook te gebruiken als multimedia-, VPN-, web-, Office- en beveiligingscamera-server.

Het stroomverbruik is ca. 10 watt in slaapstand en kan oplopen tot circa 30 watt bij actieve schijven met 1Gbps-datatransport. Om energie te besparen kan de NAS automatisch of via tijdslots worden in-/uitgeschakeld en via Wake on LAN weer worden geactiveerd.

De DS723+ (3 jaar garantie) is een functioneel rijke 2-slots NAS met veel uitbreidingsmogelijkheden en daarmee prima geschikt voor professioneel thuisgebruik en kleine bedrijven. Het standaardgeheugen is wat beperkt, maar met de nieuwe processor is meer verwerkingskracht beschikbaar voor snellere verwerking en meer gebruikers.

 

Product: Synology DS723+ NAS


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 499 (excl. schijven)

 

Pluspunten:
* compact, snel apparaat met veel uitbreidingsmogelijkheden
* gebruikersvriendelijk en multifunctioneel

Minpunten:
* maar 2GB geheugen en nog geen PCIe 4-bus
* geen 2.5GBps netwerkstandaard en dure 10GBps-optie