De Homey Pro 2023 smart home hub is een tijdje terug aangekondigd en sinds kort beschikbaar.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Homey Pro 1

De Homey Pro 2023 is een tijdje terug aangekondigd en sinds kort beschikbaar. Het is  een zelfstandig apparaat en geheel nieuw ontworpen met recente hardware, gebruikersvriendelijke software en een brede ondersteuning van slimme protocollen. Het apparaat, in de vorm van een hockeypuck met LED-rand, fungeert als één centrale hub en  koppelt veel slimme producten met verschillende protocollen en waarvan gegevens en signalen kunnen worden opgevraagd en via flows tot acties worden uitgezet naar andere gekoppelde producten. Je kunt de Homey Pro 2023 zowel handmatig besturen als via spraakbesturing.

De beschikbare communicatieprotocollen zijn Wi-Fi 5, BT 5.0-LE, 433 MHz, Z-Wave Plus 700, Zigbee 3.0, infrarood en later dit jaar worden nog Matter en Thread beloofd. De Homey Appstore geeft overzicht van de vele ondersteunde producten en de flow-kaarten die kunnen worden ingezet bij de automatisering.

De installatie wordt gestuurd vanuit de Homey-app, waarna de slimme producten kunnen worden toegevoegd. We hebben een mix van producten met verschillende protocollen met succes met elkaar laten communiceren. Op internet is een kennisbank en forum beschikbaar waar ideeën uitgehaald of gedeeld kunnen worden. Het is een leuk slim hobbyapparaat, als basis kant-en-klaar, maar vraagt verder creativiteit om je slimme apparatuur zo slim mogelijk met elkaar te laten communiceren.

 

Product: Homey Pro 2023


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 399,00

 

Pluspunten:
* integratie-tool voor veel smart-protocollen en producten
* gebruikersvriendelijk met veel functionaliteit

Minpunten:
* optimalisatiepuntjes