ScanBoy is een relatief nieuwe app die zich op één taak richt: het scannen en organiseren van documenten. Lees hier de review van ScanBoy.

Dennis Gandasoebrata

scanboy

De app heeft een eenvoudige opzet en zet foto’s om in pdf-bestanden. Bij elke scan wordt OCR toegepast om de gescande tekst om te zetten naar getypte tekst. Je kunt die bestanden vervolgens doorzoeken en bewerken. Bovendien kun je er stukken tekst uithalen, bijvoorbeeld om in andere documenten te gebruiken.

De app maakt – op basis van AI – zelf de bestandsnamen voor de scans. De bestandsnaam wordt gegenereerd op basis van de inhoud van het document. Dat moet je maar net willen. Een blik op de privacyverklaring leert dat de tekst (zoals te verwachten valt) naar de servers van OpenAI wordt gestuurd, om te worden geanalyseerd. Pas hierna kan de bestandsnaam worden ‘bedacht’. Je kunt deze optie uitschakelen in de app, zodat de gegevens lokaal blijven.

Of je het gemak van automatische bestandsnamen vindt afwegen tegen je privacy, blijft een persoonlijke keuze. Mogelijk hangt dit ook samen met de aard van de documenten waarvan je scans maakt.

Verder valt op dat de app relatief veel instelmogelijkheden biedt. Je kunt de slimme features, zoals het eerdergenoemde OCR ook uitschakelen als je hieraan geen behoefte hebt. Bovendien kun je de standaard opslagmap aanpassen en ervoor kiezen om de scans via iCloud op te slaan. Bijkomend voordeel is dat je er dan overal toegang toe hebt.

 

ScanBoy  (https://deadpan.io/scanboy/)

 

 

3 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 16.0+
Taal: Engels