Deze app voor iPhone en iPad houdt verjaardagen bij, met extra functionaliteit.

Dennis Gandasoebrata

astroversary

Een van de voordelen waarom je mogelijk nog gebruik maakt van Facebook, is de functie om verjaardagen bij te houden. Uiteraard kun je de belangrijke dagen ook noteren in de agenda, maar met Astroversary pak je het grondiger aan. Deze app voor iPhone en iPad houdt de verjaardagen bij en voegt daar extra functies aan toe.

Je kunt de contactpersonen in de app importeren. Hierbij geef je zelf aan welke personen je wilt meenemen. Vervolgens kun je per contactpersonen bijhouden welke cadeau-ideeën je hebt. Je kunt meerdere ideeën vastleggen. Via het instellingenvenster geef je aan op welke manier je van verjaardagen op de hoogte wilt worden gehouden.

Handig is de functie om op een vast moment op de dag een overzicht te krijgen van jarige personen, bijvoorbeeld dagelijks om negen uur ’s ochtends. Heb je hier helemaal geen behoefte aan, dan kun je de notificaties uitschakelen en zelf de app openen om te controleren op aanstaande verjaardagen.

Verder kun je de vormgeving van de app naar je hand zetten, onder meer door eigen kleuren te kiezen. Het meest eenvoudig is om een widget in te stellen, zodat je alle verjaardagen ziet zonder de app te hoeven openen.

 

Astroversary  (via Apple App Store)

 

 

3 en half sterren

 

Prijs: EUR 2,99 (biedt in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 16.4+
Taal: Engels