Zin in het maken van duizenden uitdagende legpuzzels?

Maikel DIjkhuizen

Jigsort Puzzles 2

Installeer dan Jigsort Puzzles bij voorkeur op een tablet, zodat je op een groot scherm kunt spelen. Probeer vervolgens een bekend kunstwerk, dier, gebouw of object te complementeren. De app neemt nieuwe spelers op sleeptouw, want de eerste levels bestaan uit enkele puzzelstukjes. Veeg ieder deel naar de juiste plek. Jigsort Puzzles laat meteen weten zodra je iets goed hebt gelegd.

Naarmate je verder komt, neemt de moeilijkheidsgraad toe. Niet alleen worden de legpuzzels steeds uitgebreider, maar de stukjes krijgen ook andere vormen. Denk onder meer aan drie- en zeshoeken.
Als je ergens vastloopt, vraag je via het lampje met het vraagteken om een hint. Wees daar overigens wel zuinig mee. Je kunt aan het begin namelijk slechts drie keer om een oplossing vragen. Heb je tóch een extra hint nodig? Je dient dan eerst naar een relatief lang reclamefilmpje te kijken.

Een minpunt is dat de app onderaan het scherm continu een advertentie laat zien. Daarnaast verschijnen er tussen de levels door regelmatig commercials. Gelukkig kun je alle reclame-uitingen afkopen. Op een iPad kost dat bijvoorbeeld eenmalig 9,99 euro.

 

Jigsort Puzzles

4 sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 5.1+, iOS 12.5+
Taal: Engels