De Ring Battery Doorbell Plus biedt heel veel mogelijkheden mits wifi beschikbaar is, maar veel functionaliteit is alleen beschikbaar via een abonnement.

Aad Munsterman en Rob Coenraads


Angle Battery Video Doorbell Plus 2

De Ring Battery Doorbell Plus is door de accu met 128 x 60 x 25mm in omvang iets groter dan normaal. De 5960mAh accu geeft een extra lange levensduur en kan worden opgeladen via een usb-kabel; andere koopopties zijn een extra oplaadbare batterij (€ 29,99), een 220V stekkeradapter (€ 25,99) of een zonnelader of zonnepaneel. Voor borging van de accu en preventie tegen diefstal is een schroef met specifiek profiel en bijbehorende bit-schroevendraaier meegeleverd. Alle montagematerialen worden geleverd inclusief een schuine verhoging om de bel goed te kunnen richten op de bezoeker. Alleen via een abonnement van € 40,- per jaar is lokale opslag van beeld mogelijk, zonder dit is er geen beveiliging.

Het beeld is 1536 x 1536 pixels, levert een zeer grote kijkhoek van 150 graden en er is nachtzicht in kleur. De kwaliteit van de opnames is goed, evenals de reactietijd van een beveiligingsmelding of belmelding op je smartphone. De app beschikt over veel instellingen, zoals het activeren van de bewakingsfunctie. Maar net als de historische weergave werken veel functies alleen in combinatie met een abonnement.

Kortom, deze deurbel biedt heel veel mogelijkheden op elke denkbare locatie waar wifi beschikbaar is, maar beeldopslag en veel functies zijn alleen beschikbaar via een abonnement.


Product
: Ring Battery Doorbell Plus


3 en half sterren


Adviesprijs: 
€ 179,99, met gong € 199,99

 

Pluspunten:
* helder beeld met zeer grote kijkhoek
* grote accu en veel andere aansluitmogelijkheden

Minpunten:
* groot formaat
* geen lokale dataopslag
* prijs