Microsoft Teams gaat inmiddels een tijd mee, maar onlangs bracht Microsoft een update uit voor de consumentenversie van de software.

Door: Dennis Gandasoebrata

Een belangrijke functie is de ondersteuning van communities. Hiermee kun je een eigen community maken en leden uitnodigen om hieraan deel te nemen. Binnen een community kun je verschillende activiteiten laten plaatsvinden. Zo kun je een virtueel evenement organiseren en heb je de beschikking over moderatiefuncties voor de content. De community-functie is overigens niet nieuw: in de mobiele versie van Teams was de functionaliteit al opgenomen.

teams

Ook AI wordt in Teams steeds meer gebruikt. Zo ondersteunt het programma nu ook Microsoft Designer, dat gebruik maakt van ‘generatieve AI’. Dit betekent dat je binnen de Teams-omgeving afbeeldingen kunt laten genereren op basis van een beschrijving. Het resultaat in de praktijk is wisselend. De AI werkt beter als je het systeem op weg helpt, door zelf een foto te uploaden die als basis kan dienen.

Onder de motorkap hebben de makers een snelheidswinst weten te realiseren, door gebruik te maken van een moderner framework. Op het moment van schrijven heeft alleen de Windows 11-versie van Teams deze verjongingskuur gekregen, maar het ontwikkelteam meldt wel dat de Teams-versie voor Windows 10 uiteindelijk ook wordt bijgewerkt met vergelijkbare functionaliteit.

  

Product: Teams  www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-teams/teams-for-home4 sterren

Platform: Windows

Pluspunten:
* Moderner framework met kortere laadtijd
* Eerste stappen op gebied van AI
Minpunten: 
* Nog niet beschikbaar voor Windows 10