Uitgekeken op je e-mailclient, zoals Outlook of Gmail? Een alternatief is The Bat.

Door: Dennis Gandasoebrata

Dit programma gaat al heel wat jaren mee, maar is in de loop van de jaren uitgebreid met nieuwe opties. De makers werken aan verdere verbetering en hebben onlangs onder de motorkap onderdelen verbeterd. Tot voor kort maakte The Bat! voor het renderen van e-mail gebruik van een verouderde render-engine. Dat gaf nadelen op het gebied van snelheid en beveiliging. Inmiddels wordt gebruikgemaakt van een op Chromium gebaseerde engine.

thebat

Ook de gebruikersomgeving is onder handen genomen en oogt weer bij de tijd. Om je over de streep te trekken, biedt het programma een importeerwizard die je helpt bij het overzetten van berichten van populaire e-maildiensten. Zo kun je onder meer uit Microsoft Outlook en Thunderbird importeren. Ook vinden we uitgebreide ondersteuning voor het importeren van contactpersonen, onder meer via VCards en Outlook.
Verder beschikt de e-mailclient over een paar handige extra’s, zoals de QR Code Generator. Hiermee kun je een QR-code maken op basis van een stuk tekst, url, e-mail of andere bron.
Ook kun je veel taken automatiseren, bijvoorbeeld op het gebied van attachments. Via de omgeving kun je in één keer de attachments van alle ontvangen e-mail opslaan in een opgegeven map.
Sommige opties, zoals een tickertape met je nieuwste berichten, worden ongevraagd ingeschakeld: dat kan beter.

 

PCA sterren 4 5 331Product:  The Bat!  https://www.ritlabs.com/en4 en half sterren

Platform: Windows

Pluspunten:
* Automatisering van veelvoorkomende taken
* Beschikbaarheid van portable versie
Minpunten: 
* Sommige opties ongevraagd geactiveerd