Heb je een Android-telefoon, dan kun je alsnog gebruikmaken van bepaalde apps van Apple.

Dennis Gandasoebrata

appleclassical 2

Goed voorbeeld hiervan is Apple Music Classical. Deze app is bedoeld voor liefhebbers van klassieke muziek. Aan aanbod vooralsnog geen gebrek: op het moment van schrijven bevat de database zo’n 5 miljoen nummers, afkomstig van zo’n 20.000 componisten.

Je vindt je favoriete muziek via de ingebouwde zoekfunctie, die aardig flexibel is. Zo kun je zoeken op verschillende termen, waaronder de naam van het werk, de uitvoerder, originele artiest en componist. Ook worden er aanbevelingen gedaan op basis van het zoekresultaat. Het zoeken naar geschikte klassieke muziek is door de verschillende variabelen anders dan het zoeken binnen een gangbare app als Spotify en het is duidelijk dat de makers hieraan veel aandacht hebben besteed.

Opmerkelijk is dat Apple deze app heeft uitgebracht op Android, nog voordat er officiële versies voor iPhone en iPad verschijnen. De app heeft een overzichtelijke, minimalistische opbouw en een ‘redactionele’ uitstraling, waarin veel ruimte is gereserveerd voor aanvullende informatie over de muziek.

De door ons bekeken versie is nog duidelijk versie 1.0: zo wordt Nederlands en Engels in de interface door elkaar gebruikt.

.

 

Apple Music Classical (via App Store)

 

 

3 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android
Taal: Nederlands, Engels