Werken met een AI-app hoeft niet alleen via een chatregel, maar kan met VoiceGPT ook via spraak.

Dennis Gandasoebrata

voicegpt

De werking is eenvoudig: je spreekt de opdrachten in, waarna de assistent ermee aan de slag gaat. Het antwoord wordt ook uitgesproken of getypt, afhankelijk van de instelling. De makers hebben bovendien gewerkt aan tekstherkenning binnen afbeeldingen. Je wijst een afbeelding aan. Hierna zet de app de tekst om naar getypte tekst en wordt de input verwerkt.

Vergelijkbaar met ‘traditionele’ spraakassistenten, zoals van Google en Amazon, gebruik je een activeringszin ‘Hey Chat’ om met de conversatie te beginnen. In plaats van de standaardzin kun je ook een eigen activeringszin formuleren. De app kan ook zwevend draaien, zodat je ondertussen gebruik kunt maken van andere apps. Bovendien kun je de app instellen als de standaard assistent van je telefoon, zodat deze wordt geactiveerd als je de aan/uit- of volumeknop houdt ingedrukt.

Op het moment van schrijven ondersteunt VoiceGPT een kleine 70 verschillende talen, waaronder Nederlands en Engels. Conversaties kun je na afloop exporteren en delen met anderen.

De app leent zich ook goed voor programmeurs: zo is RunGPT geïntegreerd en kun je de hiermee gegenereerde code via de app zelf bekijken en uitvoeren. Heb je zelf ontwikkelervaring, dan kun je de bestaande code aanpassen.

 

VoiceGPT (https://voicegpt.net)

 

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android
Taal: Engels