Hoe meer apps, hoe minder overzichtelijk je telefoon wordt. Met die gedachte zijn de makers van Frequaw naar de tekentafel gegaan.

Dennis Gandasoebrata

frequaw 2

Deze widget geeft een overzicht van de aanwezige apps op het Android-toestel, maar sorteert deze op basis van gebruik. De eerste paar dagen van gebruik houdt Frequaw bij hoe vaak welke apps worden gebruikt.

De app maakt gebruik van een widget, waarin de lijst wordt getoond. Bijkomstig voordeel hiervan is dat je de widget naar eigen inzicht kunt aanpassen en een ander uiterlijk kunt geven. Zo is het mogelijk om de richting van de gesorteerde items aan te passen en kun je de titelbalk in- en uitschakelen. Ook kun je aangeven wanneer de apps voor het laatst zijn bijgewerkt en bepaal je de grootte van elk app-icoon. Je bepaalt ook of de app-iconen een onderliggende regel met de app-naam moeten krijgen.

Handig is de mogelijkheid om specifieke apps te verbergen in de lijst, ondanks dat je ze mogelijk vaak gebruikt. Frequaw ondersteunt het gebruik van pictogrampakketten, waarmee je het uiterlijk nog verder aanpast. Je hoeft overigens niet gebruik te maken van één widget, maar kunt ook meerdere widgets maken. Bijvoorbeeld als je onderscheid wilt maken tussen zakelijke en privé-apps.

 

Frequaw (via App Store)

 

 

3 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 6.0+
Taal: Engels