Een interessante app voor liefhebbers van films en series: Trakt.

Dennis Gandasoebrata

trakt 2

Trakt helpt je bij het bijhouden van de films en series die je hebt bekeken. De makers hebben hiervoor een database opgebouwd met een flinke collectie films en series. Je zoekt de serie of film op en geeft vervolgens aan dat je deze hebt gekeken. Bovendien kun je een cijfer toekennen, zodat je de series op een later moment kunt sorteren. Ook is het mogelijk om een kijklijst te maken, waarin je de producties opsomt die je graag nog bekijkt.

Heb je geen inspiratie, maar wil je wel graag televisie kijken? Trakt biedt ook een overzicht met suggesties. Je kunt ook afgaan op de bevindingen van medegebruikers: op basis van wat anderen hebben gezien (en de eventuele opmerkingen die zij op producties hebben gegeven), kun je nieuwe selecties maken.

Je mag de app gratis gebruiken, maar er is er ook een betaalde variant beschikbaar. Hiermee kun je onder meer statistieken over je kijkgedrag opvragen. Je ziet hoeveel producties je hebt bekeken en hoeveel uren je hieraan hebt gespendeerd. Ook kent de betaalde versie meer filters, die het makkelijk moeten maken naar specifieke producties op zoek te gaan. Heb je geen behoefte aan de app, dan kun je ook gebruik maken van de bijbehorende website waarop de app is gebaseerd. Je vindt deze op Trakt.tv.

 

Trakt (https://trakt.tv)

 

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android, iOS 11.4+
Taal: Engels