Het is veel kunstmatige intelligentie (AI) dat de klok slaat. Ook Artifact is hiervan een goed voorbeeld.

Dennis Gandasoebrata

hiittimer

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het behalen van je trainingsdoelen? Van Nederlandse bodem komt de nieuwe app HIIT Timer. Het gaat hierbij om een intervaltrainer, die je timers biedt voor uiteenlopende intervaltrainingen. Denk hierbij aan crossfit, boksen en andere workouts die je met een stopwatch kunt uitvoeren. Je kunt de timers aanpassen. Zo geef je aan hoeveel rondes je wilt uitvoeren en hoe lang de rustperiode mag duren.

HIIT Timer maakt gebruik van een aantal slimme hulpjes om je te stimuleren bij het behalen van je doelen. Zo kun je de eerdere workouts bekijken en hiermee je progressie in de gaten houden. Ook geven de makers aan dat de app het gebruik van achtergrondmuziek mogelijk maakt, die je tijdens de oefeningen kunt afspelen. Die functie hebben we niet geprobeerd.

De gebruikersomgeving heeft een eenvoudige opzet en ondersteunt zowel een donkere als lichte modus. Er wordt gebruikgemaakt van tabbladen. Zo is er een tab waarop je de verschillende timers kunt instellen en aanpassen, en kun je via de tab Instellingen een donkere modus inschakelen. Op de tab Geschiedenis zie je de verschillende afgeronde trainingen.

De app maakt gebruik van een abonnementsmodel. Je kunt kiezen voor een maandabonnement of voor een jaarabonnement. De functionaliteit blijft overigens hetzelfde: bij de betaalde versie worden geen advertenties getoond.

 

HIIT Timer (via App Store)

 

 

3 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 16.1+
Taal: Nederlands, Engels