Uiteraard kun je een voor de hand liggende app zoals Google Maps gebruiken tijdens je vakantie, maar er zijn tal van gespecialiseerde apps die je een stuk beter op weg helpen. 

Dennis Gandasoebrata

komoot 2

Met Komoot kun je verschillende tracks volgen om onder meer te fietsen en te wandelen.

De app maakt slim gebruik van een sociale component: je kunt routes van andere mensen bekijken en ook volgen. Bovendien houdt de app rekening met je niveau: zo zijn er fietsroutes waarvoor je een flinke conditie nodig hebt, maar ook wandeltochten die niet al te veel van je vragen. Via een logboek kun je je avonturen bijhouden, maar ook delen binnen je netwerk.

Bij de installatie van de app stelt Komoot een aantal vragen, bijvoorbeeld welke (sport)activiteiten je onderneemt. Hierop wordt het aanbod aangepast. Er is ook ondersteuning voor veelgebruikte sporthorloges: zo hebben wij de integratie met een Garmin-horloge ingeschakeld. De routes kunnen vervolgens tussen de app en het horloge worden uitgewisseld.

Je mag Komoot gratis gebruiken, maar voor de volledige functionaliteit ben je aangewezen op een betaald abonnement. Ben je serieus met de app aan de slag, dan zul je overigens al gauw de knip trekken. Premium-functies zoals het ontgrendelen van kaarten voor elke regio op de aarde, maken de app interessanter om mee aan de slag te gaan.

Komoot  www.komoot.com/nl-nlPCA sterren 4 5 331

 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android +, iOS 15.0+ 
Taal: Nederlands, Engels