Een vakantie naar de zon, een actieve vakantie of juist een stedentrip? De spullen die je meeneemt, zijn afhankelijk van het soort vakantie.

Dennis Gandasoebrata

packpoint 2

Met PackPoint roep je ondersteuning in voor het pakken van je koffer, zodat je niets vergeet. De app maakt gebruik van een slim mechanisme om de inhoud van je koffer te bepalen. Je geeft aan hoe lang je onderweg bent en welke plaatsen je bezoekt. Bovendien vraagt de app welke activiteiten je van plan bent te ondernemen. Niet alle informatie wordt opgevraagd bij de gebruiker: PackPoint gebruikt andere bronnen – zoals de weersvoorspelling gekoppeld aan de periode en locatie – om te bepalen welke spullen je meeneemt. Tijdens het inpakken vink je de spullen af, zodat je niets vergeet.

De app is gratis is in het gebruik en in de praktijk volstaat de geboden functionaliteit. Er is ook een betaalde versie beschikbaar (PackPoint Premium). Deze versie kent onder meer een koppeling met andere databronnen, waaronder TripIt. Voordeel hiervan is dat je andere reisdocumenten (zoals tickets en reserveringen) op één centrale locatie kunt opslaan. Bovendien kun je met de betaalde versie eigen inpaklijsten opstellen, maar deze lijstjes ook met andere gebruikers delen. De eigen lijsten kun je opslaan als sjabloon.

PackPoint  https://packpnt.com

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 14.0+ 
Taal: Nederlands, Engels